Dacă vă doriţi cu adevărat mai mult de la viaţă – o sănătate mai bună, mai mult control faţă de cum vă câştigaţi veniturile, recompense mai substanţiale pentru eforturile depuse şi mai mult timp pentru dvs. şi familie – pe toate acestea le găsiţi aici! Răpiţi câteva momente din timpul dvs. şi descoperiţi ce are de oferit Forever Living Products. Vă va lua numai câteva minute să vă schimbaţi viaţa pentru totdeauna!

vineri, 17 februarie 2012

De ce Argi+ ?

Eficienta argininei în tratarea tumorilor maligne

Fiecare celula  a corpului poate deveni canceroasa, insa sistemul imunitar, daca functioneaza eficient, poate distruge celulele bolnave sau le poate transforma la loc, in celule sanatoase. Functionarea deficitara a sistemului imunitar faciliteaza dezvoltarea si raspandirea tumorilor maligne. Astfel, pentru a trata cancerul, sistemul imunitar trebuie intarit si stimulat, un rol important în aceste procedee avandu-l L-arginina. In urma studiilor, s-a demonstrat ca acest aminoacid este eficient în combaterea si tratarea cancerului.

Ce este L-arginina?

L-Arginina este un aminoacid esential, cu gust amar care se gaseste in proteine si este necesar in procesele de nutritie. Unul dintre efectele negative ale carentei de arginina este producerea unui numar mic de spermatozoizi.
Aminoacidul L-arginina este produs in principal de catre rinichi si intr-o masura mai mica de ficat. In mod normal  organismul uman  secreta o cantitate suficienta de arginina, dar aceasta poate scadea in cazul in care organismul prezinta arsuri grave, rani, infectii. In astfel de conditii, ca  si în cazul defectelor genetice ce limiteaza sau chiar elimina secretia acestui aminoacid, L-arginina devine esentiala si este nevoie de suplimentarea dietei cu cantitati de arginina pentru a raspunde cerintelor organismului.
In conditii de oboseala acuta, stres, boala, în cazul leziunilor sau al malnutritiei, organismul are nevoie de suplimentarea dozelor de L-arginina. Chiar si in cazul persoanelor ce nu prezinta carente de arginina, suplimentarea dietei cu acest aminoacid a dus la beneficii vizibile.
In corpul uman arginina se gaseste in cantitati mai mari in piele si in tesuturile conjunctive. Sinteza argininei are loc la nivel intestino-renal. Astfel, problemele renale reduc sinteza argininei si duc la necesitatea suplimentarii dietei.

 

 Surse alimentare ale argininei.

Arginina se gaseste in ciocolata, germeni de grau, faina, terci de ovaz, produse lactate, carne de vita, carne de porc, diferite tipuri de alune si seminte, carne de pui, carne de vanat, fructe de mare si soia.

FUNCTIILE ARGININEI IN ORGANISMUL UMAN

Arginina joaca un rol important in diviziunea celulara, in vindecarea leziunilor, in eliminarea amoniacului din organism, in functiile imunitare si in secretarea hormonilor.
Simptomele deficientei de arginina
Simptomele deficientei de arginina sunt: urticaria, pierderea parului, vindecarea lenta a ranilor, constipatia, ciroza hepatica, grasimea la nivelul ficatului, coma hepatica.
EFECTELE BENEFICE ALE ARGININEI asupra organismului
Arginina ajuta in procesul de detoxifiere de la nivelul ficatului, creste numarul spermatozoizilor, are efect in vindecarea disfunctiilor si leziunilor renale, maximizeaza sintetizarea proteinelor, ajuta la reducerea nivelului colesterolului,stimuleaza circulatia sangelui in special la nivel cerebral, ajuta la reducerea grasimii corporale si la cresterea masei musculare, asista organismul in producerea de colagen si in secretarea hormonilor, imbunatateste functia sistemului imunitar,determina incetinirea dezvoltarii tumorilor si chiar la reducerea acestora.
L-arginina inhiba replicarea celulara a tumorilor, asista in secretarea hormonilor de crestere, imbunatateste activitatea sistemului imunitar si determina o mai rapida vindecare a ranilor, in special in cazul interventiilor chirurgicale.
Arginina intarzie cresterea tumorilor prin imbunatatirea functiei imunitare. Timusul controleaza activitatea sistemului imunitar iar, in cazul cancerului, pierderea proteica determina micsorarea acestuia, sistemul imunitar actionand astfel, la capacitate scazuta. Suplimentele de arginina au capacitatea de a creste dimensiunea timusului si de a-I imbunatatii functiile, ajutand astfel in lupta cancerului.
L-arginina inhiba replicarea celulara a tumorilor, asista in secretarea hormonilor de crestere, imbunatateste activitatea sistemului imunitar si determina o mai rapida vindecare a ranilor, in special in cazul interventiilor chirurgicale.
Arginina intarzie cresterea tumorilor prin imbunatatirea functiei imunitare. Timusul controleaza activitatea sistemului imunitar iar, in cazul cancerului, pierderea proteica determina micsorarea acestuia, sistemul imunitar actionand astfel, la capacitate scazuta. Suplimentele de arginina au capacitatea de a creste dimensiunea timusului si de a-I imbunatatii functiile, ajutand astfel in lupta cancerului.

MOTIVELE PT CARE E BINE SA LUAM ARGININA

Oamenii iau arginina in cazul in care sufera de unele afectiuni. De exemplu arginina este recomandata persoanelor ce sufera de boli de ficat, inima, pentru ca arginina reduce rigiditatea vaselor de sange, amelioreaza circulatia sangvina si imbunatateste functiile vaselor de sange, ajutand la transportul nutrientilor, oxigenului si a celorlalte componente, acolo unde trebuie. Totusi arginina este contraindicata persoanelor ce au avut un atac de cord, pentru ca aceasta substanţa poate agrava efectele problemelor cardiace. Alte persoane iau arginina in cazul in care sufera de disfunctii erectile. In aceasta situatie, pentru a da rezultatele scontate, arginina trebuie administrata zilnic. De asemenea, arginina are efect de accelerare a vindecarii ranilor, datorita rolului sau in formarea unui aminoacid care este esential pentru sinteza colagenului. Arginina mai este folosita in tratarea disfunctiilor sexuale feminine, a schiopatatului intermitent si a cistitei interstitiale.
ADMINISTRAREA ARGININEI - doza recomandata
Exista o controversa referitoare la doza optima ce poate fi administrata in cazul tratarii cancerului, in functie de starea pacientului si de reactia sa la tratament.
Pentru tratarea disfunctiilor erectile, doza este de 3-5g/zi. Rezultatele se observa cam in 4 saptamani de la inceperea tratamentului. Arginina este eficienta daca este luata pe stomacul gol, cu macar o ora inainte de masa sau cel putin 3 ore dupa fiecare masă. Ea poate fi luata in amestec cu apa sau cu o bautura din Aloe Vera.  Cercetatorii considera ca o doza de 5g pe zi este sigura si eficienta pentru o persoana.
Arginina nu trebuie folosita in urma unui atac de cord si orice persoana bolnava de inima trebuie sa isi consulte medicul inainte de a lua arginina.
REZULTATELE  STIINTIFICE demonstreaza eficienta argininei
In urma studiilor s-au observat urmatoarele efecte ale argininei:
-Arginina administrata in apa potabila a determinat inhibarea dezvoltarii subcutanate a tumorilor.
-Cobaii tratati cu arginina au prezentat mai putine tumori si tumori ce se dezvoltau mai incet si au trait de 2 ori mai mult decat cobaii carora nu li s-a administrat arginina.
-Suplimentele de arginina administrate animalelor au stimulat activitatea timusului, reducand dezvoltarea tumorilor si facilitand vindecarea leziunilor.
-Subiectiilor umani bolnavi de cancer de san, care s-au oferit voluntari, li s-a administrat zilnic, timp de 3 zile, cate o doză de 10 mg de arginina, tratament ce imbunatateste semnificativ anumite functii ale sistemului imunitar, avand efecte vizibile.


Dr.Ferid Murad, laureat al Premiului Nobel in 1998 pentru cercetarile sale inovatoare privind sinteza oxidului nitric a ales sa-si asocieze numele cu "cel mai bun produs pe baza de L-arginina existent pe piata mondiala, ARGI+ de la Forever Living Products"!


Articol preluat de pe www.arginina.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

free counters