Dacă vă doriţi cu adevărat mai mult de la viaţă – o sănătate mai bună, mai mult control faţă de cum vă câştigaţi veniturile, recompense mai substanţiale pentru eforturile depuse şi mai mult timp pentru dvs. şi familie – pe toate acestea le găsiţi aici! Răpiţi câteva momente din timpul dvs. şi descoperiţi ce are de oferit Forever Living Products. Vă va lua numai câteva minute să vă schimbaţi viaţa pentru totdeauna!

joi, 28 ianuarie 2010

De ce este influentata sanatatea?


Pentru a avea o imagine corectă asupra factorilor care ne influenţează sănătatea, vom detalia trei dintre aceştia, care au o importanţă majoră:

Mediul înconjurător
Aerul - poluat din cauza gazelor provenite din activităţile industriale, a gazelor de
eşapament, a arderilor necontrolate din natură, etc.
Apa - poluată din cauza epurării defectuoase, a transportului prin conducte metalice, a substanţelor chimice - îngrăşăminte chimice, pesticide, ierbicide - folosite la tratarea culturilor intensive care, trecând prin sol cu ajutorul ploilor, zăpezilor, ajung şi în pânza freatică.
Solul - valoarea lui scade după o prelucrare îndelungată şi tratamentele chimice la care
este supus se fac în detrimentul alimentelor care rezultă.

Modul de viaţă
Încă din mileniul trecut şi, din păcate, şi la începutul acestui mileniu, viaţa omului este
caraterizată prin sedentarism şi stres :
. desfaşurarea activităţii în spaţii închise; birou, casă, maşină;
. lipsa de mişcare, de activităţi fizice, de recreere;
. expunerea, ore în şir, în faţa calculatoarelor, TV, folosirea telefoanelor mobile, etc.;
. suprasolicitarea fizică şi psihică (ore de muncă peste program, două sau trei locuri de
muncă, instabilitatea economico-financiară, etc.);
. îndepărtarea omului de natură.

Alimentaţia
Din cauza factorilor poluanţi ai mediului, alimentele au avut de suferit. Astfel, toate culturile de cereale, de legume şi fructe, din cauza tratamentelor chimice la care au fost supuse pentru a se obţine culturi cât mai mari, au pierdut din valoarea nutritivă.
Băuturile răcoritoare se bazează în principal pe aromatizanţi, coloranţi şi conservanţi sintetici.
Hrana nu mai este naturală, este afectată din cauza modului de prelucrare, a depozitării şi a transportului. Prin păstrarea ei timp îndelungat, congelare, conservare şi preparare(tratamentele termice la care sunt supuse alimentele - fierbere şi prăjire la temperaturi mari), alimentele oferă
organismului nostru o hrană mult prea săracă în elemente nutritive, astfel că organismul suferă şi ca urmare apar numeroase boli: afecţiuni cardiace, artrite, osteoporoză, boli circulatorii, de digestie, de stres, creşterea colesterolului, a presiunii arteriale, dezechilibre metabolice, slăbirea sistemului imunitar, etc.
Astăzi, mulţi savanţi confirmă legătura dintre alimente şi protecţia faţă de îmbolnăviri. Sănătatea omului este reflectarea alimentaţiei pe care organismul uman o primeşte din momentul în care vine pe lume şi până la moarte.
Din cauza modului rapid de a trăi, a poluării, a stresului, în organism se formează radicalii liberi (molecule active care atacă celulele sănătoase), radicali ce produc în organism tulburări grave:
- cresc îngrijorător riscul apariţiei tumorilor
- provoacă aterosc1eroza, cauza infarctului de miocard
- alterează retina ducând la cataractă
- dăunează colagenului, elastinei, favorizând apariţia prematură a ridurilor
- artrită, afecţiuni cardiace, leucemie, comoţie cerebrală, etc.
Radicalii liberi favorizează apariţia a cel puţin 50 de boli diferite.

Doamne-ajută cui sărută şi sporeşte cui iubeşte!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu